Sociální sítě

16. 01. 2018 22:09:34
Jistě máte také založený účet na Facebooku jako miliarda lidí na světě.Tento účet si zakládají lidé různých věkových kategorií a stal se součástí našeho života.Jak moc náš život ovlivňuje onen Facebook?

Podle mě je Facebook nejvyužívanější sociální síť na světě.Kdo z nás tušil,že při jeho vzniku nám tolik zasáhne do života?Trávíme na něm většinu svého času a nepřijde nám na tom nic divného.A to je právě to divné.Kdysi jsme sociální sítě nepotřebovali.Stačila obyčejná domluva a sešli jsme se.Vše důležité jsme si většinou řekli osobně a fotky ukládali do klasických alb.Dnes tomu tak není.Vše důležité si napíšeme na Messenger a fotky ukládáme na internet.Na Facebooku také sdílíme různá videa,zážitky,pocity nebo online streamy.Došlo to až tak daleko,že lidé sdílí sebevraždy a různé formy smrti v přímém přenosu.A to mi přijde opravdu děsivé a nepochopitelné.Většina z nás má potřebu sdílet vše a trávit zde co nejvíce času.

Vždy,když jsem v nějakém obchodním centru ,sleduji dění okolo.Většina lidí drží telefon v ruce a nevnímá nic okolo sebe.Často se mi stává,že vidím lidi,kteří si spolu zašli třeba na oběd ,ale moc spolu nekomunikují.Jsou totiž zabraní do svých telefonů.Tu a tam mezi sebou něco prohodí.Vídám také často mladé matky na dětských hřištích s telefony v ruce.Nevěnují moc pozornosti svým dětem,protože zrovna někomu píší.A to stojí za zamyšlení...

Opravdu je nutné,abychom v ruce drželi telefony tak často?Nemůžeme si s přáteli popovídat osobně? Neměli bychom nejvíce času věnovat sobě a svým nejbližším?

Samozřejmě netvrdím,že musíme své účty hned mazat.I já jsem velice často online.Pokud jsem ale s někým venku,internet nevyužívám a věnuji svou pozornost dotyčnému člověku.Facebook nezasahuje do mého času a nepřestávám sledovat a vnímat dění okolo sebe.Chce to vytvořit si nějakou mez.Mez,kdy nám sociální sítě nebudou tolik zasahovat do drahocenného času.Myslím si,že bychom měli vnímat svět kolem sebe.Jako kdysi,když nic takového neexistovalo.Měli bychom komunikovat s přáteli a rodinou osobně místo Messengeru a užívat si zážitky naplno i bez Facebooku.

Čas je velmi cenný a my bychom se měli naučit s ním nakládat správně.

Autor: Simona Tišerová | úterý 16.1.2018 22:09 | karma článku: 9.29 | přečteno: 310x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.65 | Přečteno: 243 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.69 | Přečteno: 1494 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
Počet článků 3 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 524

Ráda si zde přečtu zajímavé články.Pokud mé články pobaví nebo pomohou,budu moc ráda.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...